Tel. +386 (0)3 493 14 14
Gsm: +386 (0)41 654 264
Gsm: +386 (0)41 639 452

IZVEDBA STROJNIH INSTALACIJ

Centralni sesalni sistemi

Centralni sesalni sistem je odličen in nenadomestljiv sistem sesanja o katerem je potrebno razmišljati v fazi projektiranja objekta, ali v fazi gradnje in je poleg ogrevanja, vodovoda in prezračevanja sestavni del strojnih instalacij vsakega sodobnega objekta.

Nudimo segmente priznanih evropskih proizvajalcev Variovac Nemčija in Aertecnica Italija.

Centralni sesalni sistem nudi poleg enostavnosti uporabe odlično sesalno zmogljivost. Zaradi načina filtracije v sistemu skoraj nikoli ne pride do pomanjšane sesalne moči kot je to običaj pri klasičnem sesalniku.

Poglavitne prednosti centralnega sesalnega sistema pred klasičnim sesalnikom za prah so:

  • • UČINKOVITOST PRI SESANJU PRAHU (velika sesalna moč, odlična filtracija, sesalna moč ne upade)
  • • ENOSTAVNOST ROKOVANJA (ni vlečenja sesalca in opletanja na kablu)
  • • TIHOST SESANJA (sesalna enota je montirana stran od mesta sesanja)
  • • KRAJŠI DELOVNI ČAS ZA ISTO OPRAVILO (ni iskanja elektro vtičnice, vleke sesalnika po stopnicah, spotikanja)
  • • VARNOST SISTEMA (ni direktnega kontakta z električno energijo – samo 12V, sesajo lahko otroci)
  • • DOLGA ŽIVLJENSKA DOBA (sesalne enote imajo zelo vzdržljive motorje)
  • • ZDRAVJU PRIJAZNO (zaradi odvoda škodljivega mikro prahu iz objekta na prosto idealna rešitev za alergike in astmatike)

Sesalna enota je osnova vsakega centralnega sistema in pri nas je izbira sesalnih enot zares zelo pestra. Na trgu je veliko modelov, kjer je filter narejen iz samočistilnega materiala npr. serija Variovac Economy, ali pa kjer se filter samodejno čisti s pomočjo konstantnega stresanja filtra npr. serija Aertecnica TPA, ali Enke I.A. V primeru, da sistem nima vgrajenega avtomatskega sistema čiščenja se filter lahko izpiha, ali opere 1 do 1 x letno, ali po potrebi. Filtri so običajno izdelani iz poliestra in so v obliki kartuše, kar pomeni enostavno odstranitev in dolgo življensko dobo, ter odlično filtracijo. Prav tako se istočasno izprazne posoda za prah. Centralne sesalne enote so opremljene z odličnimi vzdržljivimi v večini By-pass motorji, sistemom mehkega zagona, ter pri večini modelov še s termo varovalom, ki ščiti motor proti pregretju. Na voljo je veliko število oblikovno različnih sesalnih enot z vrhunskim ali klasičnim dizajnom, po večini pa so izdelane iz trpežnega ohišja iz močne ABS plastike, inoxa ali kovinskega ohišja v modernih RAL kombinacijah.

Običajno se sesalna enota namesti na najnižjo točko objekta, v kotlovnico, garažo, pod stopnice, lahko pa tudi zunaj pod nadstreškom, ali v večstanovanjskih objektih na balkon, kar omogoča odlična IP zaščita.

Priprava cevovoda je poglavitnega pomena, saj je izvedba povezana z relativno majhnim stroškom.

Nudimo tudi zelo pestro izbiro sesalnih vtičnic preko katerih se vrši sesanje. V kolikor pri izboru niste zahtevni, vam lahko ponudimo cenovno zelo ugodne in kakovostne kvadratne vtičnice bele barve, sicer pa so naše vtičnice lahko kompatibilne tako po barvi kot po obliki vašim elektro vtičnicam npr. Gewiss, Legrand, Bticino, Legrand, Tem… Nudimo pa tudi sesalne vtičnice za različne potrebe za zunanje sesanje z integrirano ključavnico, za montažo ob sesalni enoti v obliki tehnične vtičnice, za večje sesalne moči, namenjene montaži v hotele in industrijo, pa tudi v robustni izvedbi za nadometno montažo, za povsem industrijske namene.

Poleg sesalnih vtičnic nudimo še pester izbor sesalnih dodatkov Vroom, ali Kitchbox izvlečna podpultna sesalna cev, kuhinjske smetišnice, Wally flex stenska raztezna sesalna cev za čiščenje oblačil, pultov, delavniške mize, ali ostale dodatke.